Ari oli ensimmäinen asiakas, joka valitsi Sector Alarmin turvapalvelut Suomessa

Ari oli ensimmäinen asiakas, joka valitsi Sector Alarmin turvapalvelut Suomessa

Julkaistu: toukokuuta 16, 2024 Kirjoittaja  Outi Potila

Arin perhe asennutti Sector Alarmin hälytysjärjestelmän kaksikerroksiseen omakotitaloonsa kesäkuussa 2016, ja lähes kahdeksan asiakkuusvuoden jälkeen maaliskuussa 2024 hälytysjärjestelmä päivitettiin uusimpaan hälytyslaitteistoon. 

Pitkä asiakkuus kertoo, että Arin perhe on ollut tyytyväinen Sector Alarmiin, mutta mitä Ari itse ajattelee kahdeksan vuoden kokemuksella Sector Alarmin palvelusta?

Pienet koululaiset turvallisesti yksin kotona

Itse asiassa hälytysjärjestelmän asennuttaminen oli alunperin vähän sattumaa.

"En ollut miettinyt kodin suojaamista, mutta poikani työskenteli asentajana Sector Alarmilla, joka oli juuri aloittanut toimintansa Suomessa. Poika ehdotti hälytysjärjestelmän hankkimista, ja taka-ajatuksena hänellä taisi myös olla lisäharjoituksen saaminen hälytyslaitteiston asentamisesta", Ari kertoo.

"Ajattelin, että hälytyskeskuksen valvoma hälytysjärjestelmä toisi kotona yksin oleville lapsille lisäturvaa. Ja tuohan hälytysjärjestelmä mielenrauhaa myös meille vanhemmille", Ari miettii.

Arin perheen koti suojattiin, ja hälytysjärjestelmä otettiin heti aktiiviseen käyttöön. Perheen lapset olivat tuolloin pieniä koululaisia, ja hälytysjärjestelmällä pystyi myös kätevästi seuraamaan, kun lapsi tuli koulusta kotiin.

"Kun lapset kotiin tullessaan kytkivät hälytysjärjestelmän pois päältä, niin sain siitä ilmoituksen puhelimeen, ja tiesin, että lapsi on päässyt turvallisesti kotiin," Ari kertoo.

Hälytysjärjestelmän tärkeimmäksi tehtäväksi mielletään usein murtojen torjunta, mutta murrot eivät Aria niinkään huoleta. Hälytysjärjestelmästä kertovat näkyvät kyltit ja tarrat viestivät kutsumattomille vieraille, että kotissa on hälytysjärjestelmä, jota valvotaan 24/7.

"En pidä murtoa kovinkaan todennäköisenä, koska uskon, että murtautuja valitsee mieluummin suojaamattoman kodin", Ari toteaa.

Hälytysjärjestelmä paransi kodin paloturvallisuutta

Monia pienten lasten vanhempia huolettaa kodin paloturvallisuus, ja ihan syystäkin - sen lisäksi että lapset voivat olla varsin kekseliäitä, niin kodit ovat nykyään myös täynnä erilaisia sähkölaitteita. Arin kodin hälytysjärjestelmässä onkin panostettu erityisesti paloturvallisuuteen.

"Parasta hälytysjärjestelmässä on savuilmaisimet, joita meille on asennettu tosi paljon", Ari toteaa.
Savuilmaisimet tuovat myös lisäturvaa kokkailijoille, kun keittiössä voi sattua vahinkoja tai jotain voi unohtua liedelle.

"Joskus ruuanlaitosta tullut käry on laukaissu palohälytyksen, mutta Sector Alarmin hälytyskeskuksen välitön soitto tuo turvaa ja luottoa hälytyspalvelun toimivuuteen".

Hälytyskeskuksen valvomat savuilmaisimet suojaavat myös perheen kahta kissaa. Moni ei välttämättä tule ajatelleeksi, että yksin kotona olevat lemmikit ovat tulipalotilanteessa todella suojattomia. Kun valvottu hälytysjärjestelmä suojaa lemmikkejä, perheen ihmiset voivat olla poissa kotoa rauhallisin mielin.
Hälytysjärjestelmä räätälöidään aina asiakkaan tarpeen mukaisesti, ja siihen on saatavilla erilaisia lisälaitteita, kuten esimerkiksi vesivuodoista ilmoittava vuotovahti. Myös Arin kotona on vuotovahteja, esimerkiksi keittiössä astianpesukoneen alla.

"Vesivahingot ovat todella ikäviä ja hankalia korjata, ja vuotovahdit tuovat mielenrauhaa vesivahinkojen varalta".

Digitaalinen älylukko helpottaa arkea

Hälytyslaitteiston päivityksen yhteydessä hälytysjärjestelmää laajennettiin digitaalisella Yale Doorman L3 -älylukolla ja ulkovalvontakameralla.

"Älylukko kuulosti arkea helpottavalta ratkaisulta. Ei tarvitse alkaa etsiä avaimia kun saapuu kotiin ostoskassien kanssa", Ari miettii.

Älylukko myös tekee hälytysjärjestelmän käytöstä entistäkin vaivattomampaa, sillä kun lukon avaa kotiin tullessa, kytkeytyy myös hälytysjärjestelmä pois päältä. Perheenjäsenille voi myös tehdä omat avainkoodit, jos haluaa seurata esimerkiksi lasten kotiin paluuta.

Hälytysjärjestelmä voi yllättäen tuoda myös iloa ja viihdettä arkeen.

"Asennettiin nyt myös valvontakamera takapihalle, sillä on hauska katsoa mitä eläimiä meidän pihalla liikkuu", Ari nauraa.

Valvontakameraan voi luoda omia tallennussääntöjä, eli hälytysjärjestelmän omistaja voi määritellä, kuinka isot eläimet hälytyksen laukaisevat. Tositilanteessa valvontakameran nauhoitteet ovat päteviä todisteita myös oikeudessa.

Hälytysjärjestelmä asennettiin myös mökille

Arin kokemukset Sector Alarmin kodin hälytysjärjestelmästä ovat olleet niin positiivisia, että hän päätti asentaa vastaavan järjestelmän myös perheen mökille. Mökillä oleva omaisuus ei välttämättä ole arvokasta, mutta mahdollinen putkistojen jäätyminen murron seurauksena huolettaa.

"Mökillemme on murtauduttu aiemmin, ja hälytysjärjestelmän ansiosta saamme nykyisin välittömästi ilmoituksen, jos mökille tulee kutsumattomia vieraita", Ari selittää.

Hälytysjärjestelmän asentaminen mökille tuo mökinomistajille mielenrauhaa, sillä hälytysjärjestelmä ei ainoastaan varoita murroista, vaan myös muista mahdollisista vahingoista. Esimerkiksi tulipalo tai vesivahinko voi aiheuttaa suurta tuhoa tyhjillään olevalle mökille. Hälytyskeskuksen valvoma hälytysjärjestelmä nopeuttaa myös hälytystilanteessa avun saamista, sillä Sector Alarmin hälytyskeskuksessa reagoidaan hälytyksiin keskimäärin alle 10 sekunnissa.

Mökin suojaamisessa ei kannata unohtaa myöskään sitä, että hälytysjärjestelmä antaa suojaa myös mökillä oleileville ihmisille. Hälytysjärjestelmä on myös tehokas palohäytinjärjestelmä, joka reagoi pieneenkin määrään savua. Syksyn pimeinä ja myrskyisinä iltoina hälytysjärjestelmän voi kytkeä kuorisuojaus -tilaan, jolloin mökin sisätiloissa voi liikkua vapaasti, mutta ulko-ovien tai ikkunoiden avaaminen aiheuttaa suoraan hälytyskeskukseen menevän hälytyksen. Ja hälytysjärjestelmään kuuluvan helppokäyttöisen palkitun sovelluksen avulla voi kätevästi seurata etänä mökin huonekohtaisia lämpötiloja ja ilmankosteutta ympäri vuoden.

“Kaikki toimii niinkuin on sovittu”

Olemme Sector Alarmilla iloisia ja ylpeitä Arin pitkästä asiakkuudesta, mutta mikä on pitänyt Arin asiakkaanamme jo kahdeksan vuotta?

“Kaikki toimii niinkuin on sovittu. Jos laitteissa on ollut jotain vikaa tai on ollut huollon tarvetta, niin asiat ovat aina hoituneet nopeasti ja ammattitaitoisesti kuntoon”.

Koti on monelle meistä se turvasatama, joka halutaan pitää turvassa ja jossa halutaan olla turvassa. Pyrimme olemaan niin Arin kuin muiden asiakkaidemme luottamuksen arvoisia joka hetki, ja suojamaan asiakkaidemme kodit, mökit ja yritykset niin, että jokainen asiakkaamme voi todeta, että kaikki toimii niinkuin on sovittu. Trustpilotin asiakaskommenttien perusteella olemme siinä varsin hyvin onnistuneet, sillä asiakkaamme ovat antaneet meille siellä täydet viisi tähteä.

Haluatko sinäkin lisäturvaa ja mielenrauhaa arkeesi?

Arin perheelle hälytysjärjestelmä on tuonut turvaa ja mielenrauhaa, mutta myös käytännöllisiä ratkaisuja ja mukavuutta arkeen. Vastaa muutamaan kysymykseen ja saat meiltä räätälöidyn tarjouksen juuri sinun tarpeisiisi sopivasta hälytysjärjestelmästä.

Haluatko lukea lisää kodin suojaamisesta? Lue seuraavaksi Murtovaras iski kellariin