Mitä sinun pitää tietää kodin hälytysjärjestelmistä?
Oletko viime aikoina törmännyt rautakaupassa kodin hälytyslaitteisiin? Tai onko silmään osunut kodin turvapalveluiden mainos? Erilaisten hälytyslaitteiden ja kodin turvapalvelujen tarjonta on viime vuosina kasvanut Suomessakin runsaasti, ja tarjolla on monenlaisia ratkaisuja niin kotiin kuin mökille.
Erilaisten valvontakameroiden, savu- ja paloilmaisimien ja liiketunnistimien viidakossa moni miettii, minkälainen hälytysjärjestelmä kotiin kannattaa hankkia, ja onko ihan tavallista suomalaista kotia ylipäätään syytä suojata?
Kannattaako ihan tavallinen koti suojata hälytysjärjestelmällä?
Mielikuvissa hälytysjärjestelmiä asennetaan hulppeisiin huviloihin, joiden seinillä on arvotauluja ja pihassa seisoo Tesla. Tavallisten suomalaisten kodeista ei löydy ehkä suuria rikkauksia, mutta sieltä löytyy korvaamattoman rakkaat ihmiset, lemmikit sekä tärkeät tavarat ja muistot. Koti on myös asukkaidensa yksityinen turvasatama, jossa tulee olla turvallinen olo. Siksi jokainen koti on suojaamisen arvoinen. Ja kun suojaat kotisi, suojaat samalla myös kotisi asukkaat.
Suomalaisilla on yleensä kotivakuutukset kunnossa, ja kodin lisäsuojausta hälytysjärjestelmällä ei välttämättä koeta kovin tarpeelliseksi. Ja totta onkin, että onnettomuus- tai vahinkotilanteessa hyvä kotivakuutus kattaa paljon. Omaan kotiin liittyvää turvallisuudentunnetta, korvaamattomia tavaroita ja ihmishenkiä kotivakuutus ei kuitenkaan tuo takaisin.
Mieti mitä sinä haluat suojata kodin hälytysjärjestelmällä?
Hälytysjärjestelmän valinta on aina monen asian summa. Kodin suojaamisen perusasioita on asunnon tyyppi, koko ja sijainti sekä omat toiveet ja erityistarpeet. Haluatko tehokkaan sarjaan kytketyn palohälytysjärjestelmän, kattavan murtosuojauksen vai huolettaako vesivahingot? Tai ehkä haluat kaiken – kodin kokonaisvaltaisen tehokkaan suojauksen digitaalisilla älylukoilla ja valvontakameroilla?
Tee se itse -hälytysjärjestelmä vai hälytyskeskuksen valvoma hälytysjärjestelmä?
Tee se itse -hälytyslaitteistoja löytyy useimmista rautakaupoista eri hintaluokissa, ja esimerkiksi oman pihan valvontaan itse asennettu valvontakamera voi olla erinomainen ratkaisu. Jos kaipaa kokonaisvaltaisempaa turvaa ja täydellisen hälytysjärjestelmän kodin sisätiloihin, laitteiston valinta, asentaminen ja käyttöönottaminen vaatii jo enemmän tietoa ja teknisiä taitoja.
Tärkein ja suurin ero hälytyskeskuksen valvomien kuukausimaksullisten hälytysjärjestelmien ja itseasennettavien hälytyslaitteiden välillä on hälytyskeskusyhteys. Mikäli itse asennetut turvalaitteet havaitsevat esimerkiksi savua tai murtoyrityksen kotonasi, järjestelmä lähettää ilmoituksen puhelimeesi, mutta sinun vastuullesi jää ilmoituksiin reagointi. Hälytyskeskusyhteydellä varustettu hälytysjärjestelmä taas lähettää reaaliajassa hälytyksestä ilmoituksen hälytyspalveluyrityksen omaan hälytyskeskukseen, jossa turvallisuusalan ammattilaiset ovat jatkuvasti valmiina reagoimaan välittömästi erilaisiin hälytystilanteisiin.
Kiinnostuitko hälytyskeskuksen valvomasta hälytysjärjestelmästä? Jätä tarjouspyyntö tästä!
Haluatko lukea lisää? Lue 6 vinkkiä hälytysjärjestelmän valintaan.